Verslag van de Clinic van Ellen van Gastel

Clinic Ellen van Gastel.
Op de activiteiten kalender stond dit voor dit jaar een clinic van Ellen van Gastel op de planning. Zodra ik dit zag staan heb ik me opgegeven, maakt niet uit wanneer het is, ik regel wel vrij!! Voorheen stond mijn paard naast die van Demi en Yvonne, en ik weet dat zij bijzonder goed les hebben. Helaas is een les in Woudenberg voor mij logistiek niet haalbaar. Maar daarom was dit mijn kans!
De vrijdag vooraf nog even een gewone dressuurles, zodat ik vol trots de Willis bak in kon om te laten zien wat we het afgelopen jaar allemaal verbeterd zijn. Savonds hoorde ik van Rinske dat ik de clinic samen met haar zou rijden…. Paniekk!! Ik vond mezelf al heel ambitieus door te zeggen dat we L niveau hebben! Naast de ronddansende Winston die die toch wel zeker voor goud met ster kan afdansen, valt het wel op dat mijn super lieve Nox nog steeds wel dat hysterische tuigertje is. Hoe lief ik haar ook vind.( Op mijn laatste protocol stond niet voor niets; super binnengekomen, maar dat hoofd….)
Dit vroeg dus om een nieuw strijdplan! Als het rijden niet zo flitsend is, moet je zorgen dat je op een andere manier kan shinen! Nox is uitgebreid in bad geweest. Knotjes, glitterspray in dr staart, witte bandages, alles er op of er omheen. Ze was stralend!
Bij aankomst bleek alle stress voor niks, als Winston van de wagen komt, is het ook een paard! Door wat miscommunicatie waren we toch met 3 combinaties, Sabine ons oude stalgenootje was er ook! Leuk om weer even bij te kletsen maar daarna de bak in.
Nox heeft onwijs haar best gedaan. De les ging erg snel voorbij. Op de volte in galop nieuwe oefeningen geleerd, en wat tips om informatie over bepaalde onderwerpen op te zoeken. Helaas was het daarna alweer klaar. We zijn nu gefocust op horizontaal evenwicht en de grote rugspier en trainen hier mee verder.
Het was leerzaam, leuk en gezellig. Ik hoop dat er snel weer een clinic komt, wij doen graag weer mee!