Sport en spel

Spelletjesdag voor de kinderen


In de afgelopen jaren heeft Willis een aantal keer een ponyspelletjesdag voor de kinderen georganiseerd. Deze spelletjesdag is meestal in de zomervakantieperiode en vindt plaats bij ons clubhuis aan de Bovendijk. Tijdens de spelletjesdag is het de bedoeling dat de kinderen samen met hun pony allerlei opdrachten vervullen. Het gaat dan om een combinatie van snelheid, behendigheid en slimme tactiek. Er zijn zowel team- als individuele spelletjes. De spelletjesdag is ook toegankelijk voor kinderen die (nog) geen lid zijn van Willis.

Een variant op de spelletjesdag is:

Sinterklaas pakjesrace

In de jaren waarin geen spelletjesdag georganiseerd werd, hebben we (rond de Sinterklaasperiode) de pakjesrace georganiseerd. Dit is een kleinere versie van de spelletjesdag, waarbij het de bedoeling is dat de kinderen op hun pony (of paard) zo snel mogelijk een aantal pakjes in de schoorsteen gooien. Natuurlijk zijn er op weg naar de schoorsteen wat hindernissen ingebouwd. Deze pakjesrace blijkt ook voor de grotere “kinderen” erg leuk te zijn.

Paardenvoetbal

Willis beschikt over alle faciliteiten om een wedstrijdje “pushbal” (paardenvoetbal) te organiseren. In de afgelopen jaren heeft een aantal leden regelmatig getraind en er zijn zelf wat onderlinge wedstrijdjes gehouden. Geinteresseerden voor een spelletje voetbal kunnen zich melden bij de activiteitencommissie