Pony van de maand: Nando

27 december 2012 Uit Door admin
foto outdoor 2012Even voorstellen: Ik ben Rachel van Zwieten en ik ben 11 jaar en ik rij op Nando.
Nando is een hele lieve, ondeugende shetlander ruin van 10 jaar oud.
 
Ik reed bij de Alphense Manege op een verzorgpony Gogo, maar wilde graag een verzorgpony in de buurt. Via een vriendin hoorden we dat Monique (de eigenaar) een pony had waar niks mee gedaan werd. Toen we gingen vragen of ik erop mocht rijden vond ze dat goed, en we mochten alles met hem doen.
Hij heeft voordat hij bij Monique kwam voor een karretje gelopen.
Hij staat bij kampeerboederij Koole in Noorden samen met een andere shetlander Dolly en mama’s paard Fableball.
 
Hij houdt van vies worden, na het poetsen en na het rijden gaat Nando altijd in de modder rollen en hij houdt ook van eten (alles), maar vooral paardensnoepjes!!
Nando loopt goed de trailer in, alleen als hij gras ziet gaat hij naast de klep en wil hij eten. Als hij in het land gezet wordt gaat hij altijd heel hard rennen en gek doen. Als ik een buitenritje maak met Nando gaat mama met haar paard altijd mee want op het scheurveld gaat hij echt loei-hard met af en toe een bokje.
Voordat ik op de club Willis kwam reden we nog gewoon rondjes op het land en vaak een buitenritje, maar nu ook echt dressuur en springen. Ik rij op woensdagmiddag in de les bij Joyce en daar leren we heel veel en is het heel gezellig..
En mama helpt me thuis met rijden.
Springen begon Nando te snappen maar hij heeft op dit moment z’n bokkepruik op en doet het even niet zo goed. Maar… we blijven oefenen!
Dressuur doet Nando heel goed en we hebben al heel veel wedstrijden gewonnen en al heel veel stempels op onze Bixiekaart in de AA en A, en AA springen. In Januari willen we overgaan naar landelijk AB.
 
Ik hoop met Nando nog veel leuke dingen te doen en veel wedstrijden te rijden en dat ik hem van Monique nog heeeeeeeeeeeeel lang mag blijven verzorgen.
 
Liefs Rachel en een hoef(je) van Nando.