Over Willis

LR&PC Willis is de grootste en meest aktieve vereniging van de Ronde Venen. Willis richt zich op de paardensport in zijn volle breedte en heeft dan ook leden die zich bezig houden met de dressuur, springen en het aangespannen rijden (mennen). Het standpunt van de vereniging is dat paardrijden zowel recreatief als competitief moet kunnen zijn. Dit betekent dat er voor zowel de wedstrijdruiter als de recreatieruiter van alles te doen is.

De vereniging heeft de beschikking over een “eigen” lokatie met een clubhuis en een buitenbak aan de Bovendijk in Wilnis. In de winter wordt gebruik gemaakt van verschillende binnenaccommodaties in de regio.

Met ingang van dit seizoen is een kleine groep enthousiaste dressuurruiters begonnen met een viertal. Dit onderdeel was vooral vroeger heel populair, maar is de laatste jaren door de toenemende individualisering een beetje in de verdrukking geraakt. De viertalruiters oefenen ook om de week. Nadat een paar ponyruiters de eerste viertallessen gezien had, werden ze meteen enthousiast en besloten een eigen ponyviertal samen te stellen. Het resultaat is dat Willis zich nu kan presenteren met 2 viertallen.

Wedstrijden

Ieder jaar organiseert Willis de Rabobank competitie. Dit is een serie onderlinge wedstrijden waaraan alle Willisleden kunnen deelnemen. Je hoeft hiervoor dus geen KNHS startkaart te hebben. De competitie bestaat uit zowel dressuur- als springwedstrijden en wordt in het zomer- en winterseizoen gereden. Omdat er geen officiële wedstrijden werden georganiseerd in de Ronde Venen, is Willis enkele jaren geleden begonnen met het organiseren van officiële wedstrijden onder auspiciën van de KNHS. Inmiddels is dit initiatief overgenomen door andere verenigingen in de regio, Willis organiseert dit jaar weer een aantal officiële wedstrijden. Het resultaat is dat de regio de Ronde Venen tegenwoordig een volwassen plaats inneemt op de hippische agenda.

Overige activiteiten

Binnen Willis is een activiteitencommissie aktief, die zorgt voor de organisatie van clinics en verschillende “andere” evenementen. Zo werd in 2004 het 30-jarig bestaan op grootse wijze gevierd. De “andere”activiteiten die voor dit jaar op de kalender staan kunt u vinden op de activiteitenkalender elders op deze site.

Zoals u ziet is er bij Willis van alles te beleven. Wij nodigen u hierbij van harte uit om eens te komen kijken bij één van onze wedstrijden of lessen.  In het zomerseizoen vinden deze lessen en wedstrijden plaats bij de Willis bak aan de Bovendijk in Wilnis. Het is er, zeker als het mooi weer is, altijd reuze gezellig. De agenda en de lesindeling vindt u elders op deze website. Ook een routebeschrijving naar onze lokatie(s) vindt u daar.