Megan van Bruggen en Pauline Oudijk clubkampioen 2012

16 juli 2012 Uit Door admin

Vrijdag 13 en zaterdag 14 juli werden de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden bij LR&PC Willis. Clubkampioen wordt de combinatie die het meest allround presteert in zowel het springen als de dressuur.

Naast de titel clubkampioen wordt er ook gestreden om de titels spring- en dressuurkampioen zowel bij de pony’s als bij de paarden. Ondanks de slechtere weersvoorspellingen heeft iedereen op beide dagen droog kunnen rijden en goede resultaten kunnen neerzetten.

Springen

Vrijdagavond werd er, zoals ieder jaar, gestart met het springen. Bij de pony’s reed Valerie van der Werf met haar pony Stracciatella een foutloos basisparcours en in de barrage vier strafpunten. Hiermee eindigde deze combinatie op een mooie derde plaats. Ayleen Min met Ragazzio en Megan van Bruggen met Wilgenhaar’s Samba reden beide twee keurige rondjes. Zowel in het basisparcours als in de barrage waren ze beide foutloos. Megan was met haar Samba in de barrage net iets sneller waardoor deze combinatie de titel springkampioen 2012 en bijbehorende prijzen in ontvangst mocht nemen. Ayleen werd met haar nog jonge pony knap tweede.

Bij de paarden is Helma van den Heuvel met haar paard U be Nanta op de derde plaats geëindigd. Zij reed 4 strafpunten in het basisparcours in een snelle tijd, waardoor ze haar zusje Ilona net voor bleef. Pauline Oudijk  bleek deze avond goed in vorm te zijn, want ze eiste zowel de eerste als de tweede plaats op. Met haar beide paarden Chicago L en Beijing Nu Lan reed ze een foutloos basisparcours. Met Chicago maakte ze in de barrage helaas een springfout waardoor ze tweede werden. Met Beijing bleef Pauline in de barrage ook knap foutloos waardoor deze combinatie zeer verdiend springkampioen is geworden.

Dressuur

Zaterdagochtend begonnen de paarden met hun dressuurproeven. Het werd een spannende strijd, want de punten lagen niet ver uit elkaar. Voor het eerst in twee jaar verscheen Juliette Stam-de Haan weer in de wedstrijdring en dit deed ze zeker niet onverdienstelijk. Ze reed met het paard Redford een nette L1 proef. Met 190+ punten eindigden ze op de vierde plaats. Pauline Oudijk bleek ook tijdens de dressuur haar beide paarden goed voor elkaar te hebben. Ze bezette zowel de tweede als de derde plaats. De paarden hadden alleen dit keer stuivertje gewisseld al scheelde het qua punten bijna niets. Met Beijing Nu Lan werd ze derde. Voor hun M1 proef scoorden ze 191 punten. Met Chicago L reed Pauline een L2 proef welke werd beloond met 191+ punten waardoor deze combinatie het rode lint en bijbehorende beker in ontvangst mocht nemen. Elisa Pel had met haar Audi T op de vrijdagavond tijdens het springen nog een paar foutjes, maar revancheerde zich op de zaterdag. Met een mooie M1 proef waar de jury 193 punten voor kwijt kon werden ze dressuurkampioen bij de paarden.

Ook bij de pony’s werden er mooie dressuurproeven aan de jury getoond. Antoinet Peek reed met haar jonge pony Dalenoord’s Alexander een nette proef welke werd beloond met 185 punten en de vierde plaats. In de top van het klassement meldden zich dezelfde combinaties als bij het springen. Op de derde plaats met 187 punten eindigde dit keer Ayleen Min met Ragazzio. Megan van Bruggen reed zich met Wilgenhaar’s Samba naar een knappe tweede plaats. Voor hun L2 proef kregen ze 193 punten. Dressuurkampioen bij de pony’s werd met 194 punten Valerie van der Werf met Stracciatella. Een knappe prestatie van haar want hiermee prolongeert zij haar titel van vorig jaar.

De zaterdag werd afgesloten met de jongste combinaties. Meina Peek met Kaszichts Ashly en Lynn Peek met Estalla’s Micha reden vrijdagavond heel knap in de rondte over het springparcours. Zaterdag stuurden ze hun pony’s netjes door de zogenaamde bixieproeven heen. Hiermee verdienden ze beide een welverdiend applaus, twee linten en een mooi cadeau.

Als alle uitslagen van zowel het springen als dressuur bekend zijn kunnen de clubkampioenen bekend gemaakt worden. In beide disciplines kunnen plaatsingspunten gehaald worden en degene met de minste plaatsingspunten wordt kampioen.

Bij de pony’s werd Megan van Bruggen met Wilgenhaar’s Samba clubkampioen en bij de paarden  kon Pauline Oudijk met Chicago L gehuldigd worden. Beide dames ontvingen de bijbehorende wisselbeker, een mooi deken gesponsord door Bots huisdiervoeders uit Wilnis en mogen zich nu een jaar lang clubkampioen van LR&PC Willis noemen.