Vrijwilliger van het jaar

5 oktober 2012 Uit Door admin

Het bestuur heeft besloten dit jaar hebben we voor het eerst de “Willis vrijwilliger van het jaar” award uit te reiken. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkomend verschijnsel wordt. Zoals iedereen wel zal weten kan een vereniging niet zonder vrijwilligers. Alle wedstrijden, activiteiten, publicaties, onderhoud en dergelijke worden door vrijwilligers georganiseerd.

Vrijwilligerswerk wordt helaas tegenwoordig vooral als “werk” gezien en veel minder als een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding waarmee je ook nog eens anderen (en je vereniging helpt).

Natuurlijk is het van het grootste belang dat vrijwilligers gewaardeerd worden voor hun inzet en dat dat ook duidelijk gecommuniceerd wordt. Binnen het bestuur zijn we steeds op zoek naar de beste manier om onze vrijwilligers de erkenning te geven die ze verdienen. In het kader daarvan hebben we besloten om ieder jaar 1 vrijwilliger te laten verkiezen tot vrijwilliger van het jaar.

De manier waarop dat moet gaan werken is als volgt:

  • De vrijwilliger van het afgelopen jaar nomineert 4 vrijwilligers die in aanmerking komen voor de award.
  • In januari en februari worden deze namen, met een bijbehorende motivatie, op de website van Willis geplaatst en kan iedereen stemmen.
  • De vrijwilliger met de meeste stemmen krijgt de award.
  • De award bestaat uit:
    • Een oorkonde
    • Een plekje aan de muur van het clubhuis (voor een jaar)
    • Een dinerbon twv 50 euro

In het eerste jaar is er natuurlijk geen “vrijwilliger van het vorige jaar”. We hebben dus besloten om als bestuur de eerste vrijwilliger aan te wijzen.  Het profiel van deze vrijwilliger is als volgt:

Ze werd enkele jaren geleden lid van Willis en hoewel ze eigenlijk vrij weinig deelneemt aan de activiteiten die wij organiseren, is ze wel bijna altijd te vinden bij de wedstrijden en andere activiteiten. Kom je een ringmeester tekort? Je hoeft maar te bellen, en als het even kan komt ze je helpen. Toen we besloten een mencommissie op te richten, meldde ze zich meteen aan als lid van deze commissie. Onlangs heeft ze besloten haar taken in de mencommissie neer te leggen, maar ze gaf wel meteen duidelijk aan dat ze voor hand- en spandiensten altijd klaar staat.

De “vrijwilliger van het jaar award 2011 gaat naar:  Lian Röling!