Willis organiseert gezellige winterwedstrijd bij Maria Hoeve

Willis organiseert gezellige winterwedstrijd bij Maria Hoeve

13 december 2015 Uit Door Helma van den Heuvel

Zondag 13 december organiseerde LR & PC Willis een onderlinge dressuurwedstrijd bij Maria Hoeve in Mijdrecht. Het weer werkte goed mee! Onder het genot van een winters zonnetje konden alle deelnemers fijn in de buitenmanege losrijden en in de binnenmanage de dressuurproef rijden. De rijvereniging werkt in de winter vaak samen met manage Maria Hoeve waardoor niet alleen leden van Willis mee mochten doen, maar ook ruiters van de manege Maria Hoeve.

Er werd in diverse niveaus gestart en de jury kon goede punten geven aan alle amazones. De wedstrijd begon met de paardenruiters en met 18 deelnemers was het een groot deelnemersveld. Op de eerste plaats eindigde Anneke van Galen met haar mooie fries Tyme in de klasse L1 met 216 punten. Het rode lint, dus een tweede plaats, was voor Nienke Verhaar met haar All that Jazz met 214 punten in de klasse B en de derde plek was voor Marjolein Werkhoven met Bono ook in de klasse B met 213+. Er werd trouwens door alle deelnemers goed gereden, want alle deelnemers hadden een winstpunt. Dat betekent dat alle ruiters ruim voldoende hun proef reden.

Na de paardenruiters waren de ponyruiters aan de beurt. Daar was het deelnemersveld minder groot, maar er werd fanatiek gereden. Met serieus blikken reden de ponyruiters hun proeven. De eerste plaats was voor Meina Peek met Dalenoord’s Alexander met 216 punten. Het was de eerste wedstrijd voor deze combinatie en dat ging dus heel goed. Tweede werd Hannah Domen met haar Ifana. Ze reden een nette L1 proef met 206 punten. De derde plek was voor Renske Poldervaart met Isabella. Haar B-proef werd beloond met 205 punten. De vierde plaats was voor Melanie Flitz met haar pony. Haar pony, met de roepnaam ‘Mees’ reed een nette M1 proef met 196 punten.

Het was een leuke wedstrijd en we kijken uit naar de volgende keer. Deze wedstrijd wordt op 13 maart 2016 verreden.

Uitslag 13 december 2015 – website