13 maart Onderlinge dressuur wedstrijd met Kur op muziek

13 maart Onderlinge dressuur wedstrijd met Kur op muziek

23 januari 2016 Uit Door Helma van den Heuvel

Het klinkt nu misschien nog ver weg, maar het is zo 13  maart. Deze dag zal een leuke en gezellige Willis-dag worden. We houden dan weer een onderlinge wedstrijd weer in samen werking met manege Maria hoeve. En dit is ook tevens de wedstrijd locatie.

Wat gaan we doen?

Er is al aangegeven dat er een kür op muziek zal zijn en de bijna traditionele twee jaarlijkse ‘Oude Hap-rubriek’. Er kan ook een gewone dressuurproef gereden worden. Om de hele dag nog een extra tintje te geven, is er ook gelegenheid om een ‘Pas de Deux’ of iets anders te rijden. Kortom er is genoeg om je voor in te schrijven. Hieronder staat alles nog eens op een rijtje.

Wat kan je allemaal doen op 13 maart:

  • Kür op muziek (telt mee voor de competitie)
  • Een gewone dressuurproef (telt mee voor de competitie)
  • ‘Oude Hap-wedstrijd’ (telt niet mee voor een competitie)
  • Pas de Deux of iets anders (dit is een showelement en telt niet mee voor een competitie)

(Je kan en mag aan meerdere onderdelen meedoen.)

Je kan die dag er voor kiezen om aan meerdere onderdelen mee toen. Voor iedere rubriek zal er een klassement worden gemaakt. Het gaat niet door als er aan een rubriek te weinig deelnemers deelnemen. Hier gaan we natuurlijk niet vanuit. Zowel de kür als de gewone dressuurproef tellen apart mee voor de competitie.

Kür op Muziek

Wil je meedoen met de kür op muziek, geef dit dan door aan Helma v.d. Heuvel. Zij kan je precies vertellen wat de verplichte onderdelen zijn voor jouw proef. Natuurlijk heeft iedere niveau zijn eigen vast onderdelen. Om te weten wat precies de verplichten onderdelen zijn kun je van haar een lijst krijgen. De muziek die je uitkiest mag je helemaal zelf verzinnen, om het een beetje extra aan te kleden, kun je verkleed gaan.

Meer informatie over de ‘oude hap’ wedstrijd

Voor dit onderdeel moet je minimaal 35 jaar oud zijn. Deze wedstrijd telt niet mee met een of andere competitie, het is een losse wedstrijd. Voor deze wedstrijd moet er gewoon startgeld betaald worden(De kosten van de huur van de manege en de jury moeten ook betaald worden). Alleen de prijsuitreiking gaat anders. Voor deze wedstrijd neem je ook nog iets mee, namelijk je eigen prijs. Wat is de bedoeling? Bij de prijsuitreiking wordt een soort cadeautjestafel gecreëerd en degene die als laatste eindigt mag als eerste uitkiezen. De cadeautjes moeten niet te gek zijn, maar zie het als een soort aardigheidje. Voor deze wedstrijd is een compleet wedstrijdtenue niet verplicht. Wel moet er gezorgd worden voor een goede veiligheidscap en rijlaarzen of chaps met goede schoenen. De deelnemers van de oude hap die starten in de klasse B mogen proef 6 rijden.

Contact

Voor vragen over deze wedstrijd kun je contact opnemen met helma v.d Heuvel. Om je op te geven voor deze wedstrijd kun je haar het beste mailen naar helma_sultan@hotmail.com.